BIH

Na GP Doljani na izlaz iz BiH čeka se više od sata vremena

Na ulazu se čeka 20 minuta

Fena

24.7.2014

 

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se bez dužih zastoja i vanrednih ograničenja.

Zbog većeg odrona, u prekidu je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina. Putnička vozila mogu koristiti regionalni (makadamski) put Dobro Polje-Jelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Zbog radova na ispitivanju mosta na dionici magistralnog puta M-4 Šićki Brod-Memići, danas do 19.00 sati saobraća se usporeno.

Danas i naredna dva dana od 09.00 do 18.00 sati na dionici M-16 Karanovac-Crna Rijeka, (lokalitet kanjona Tijesno), zbog izvođenja nephodnih radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz poštivanje postavljene signalizacije.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno, Sarajevo-Olovo, kao i dionicu autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica. Deminerski radovi aktuelni su na dionici M-15 Livno-Glamoč (u naselju Koričine), gdje svakodnevno od 08 do 14 sati dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t, a na dionici M-17 Maglaj-Doboj (u naselju Kosova) saobraća se naizmjenično-jednom trakom. I dalje je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu R-458 Lopare-Gornja Tuzla. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 12 tona.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se više od sat vremena, a na ulazu 20 minuta. Na GP Bosanski Brod na ulazu u BIH čeka se oko 45 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su kraća. GP Brčko otvoren je za saobraćaj putničkih vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.