BIH

Sutra o prijedlogu odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora RAK-a

Sjednica Vijeća ministara BiH

Fena

29.7.2014


Vijeće ministara BiH na sjednici zakazanoj za sutra trebalo bi da razmatra prijedloge odluka o kupovini objekata za smještaj institucija Bosne i Hercegovine.

Predviđeno je razmatranje više prijedloga odluka i rješenja o imenovanjima, između ostalog i Prijedlog odluke o potvrdi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog rješenja o razrješenju vršioca dužnosti direktora i dva vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH te Prijedlog rješenja o imenovanju direktora i dva zamjenika direktora Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

Vijeće ministara BiH će razmatrati i informacije o isteku mandata pojedinih rukovodilaca institucija i članova upravnih odbora.

Na dnevnom redu bi trebala da se nađe Informacija Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s novim pristupom Evropske unije prema zemljama zapadnog Balkana, a u kontekstu regionalne saradnje.

Predviđeno je i razmatranje Informacije o poduzetim aktivnostima po dostavljenoj naredbi Tužilaštva BiH za provođenje istrage protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Očekuje se i razmatranje Prijedloga za imenovanje člana Ureda za razmatranje žalbi BiH između priznatih stručnjaka upravnog prava s teritorije Federacije BiH.

Između ostalog, Vijeće ministara BiH bi trebalo razmatrati i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za Univerzalne mobilne telekomunikacijske sistema za 2011. i 2012. godinu za finansiranje druge "A“ faze Projekta digitalizacije mikrovalnih veza Javnih radiotelevizijskih servisa BiH, kao i Prijedlog odluke o upotrebi dijela sredstava akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije BiH za finansiranje druge "B“ faze Projekta digitalizacije mikrovalnih veza Javnih radiotelevizijskih servisa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.