BIH

Podžić:Zori Terzić-Šeremet je prijećeno, to je isto kao da neko kaže da Slavo Kukić nije pretučen

MUP LK saopćenjem za javnost informira da nije bilo nikakvih prijava

Fena

29.7.2014

Ministarstvo unutrašnjih poslova Livanjskog kantona uputilo je danas saopćenje u kojem informira javnost da nisu zaprimili nikakvu prijavu niti dojavu od strane Zore Šeremet - Terzić ili Demokratske Fronte - Željko Komšić, o navodnoj prijetnji prema njoj.

Naime, temeljem Zakona o krivičnom postupku FBiH, djelatnici PU Livno dana, 21. jula 2014. godine u prostorijama PU Livno, sačinili su Zapisnik o saslušanju svjedoka na okolnosti pisanja medija vezano za prijetnje koje su "navodno" upućene prema Zori Šeremet- Terzić

Tom prilikom Zora Terzić je, između ostalog, izjavila u vezi  sa medijskim istupima Demokratske Fronte - Željko Komšić, da je dana 12. jula 2014 godine informirana od stranačkih kolega da je kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva na predstojećim izborima.

Nakon što je u prvom momentu bila iznenađena odnosno nepripremljena na takvu vrstu ponude i nakon konsultacije s užim krugom porodice odlučila je odbiti navedenu ponudu.

Također se saopćenjem navodi da je Zora Šeremet-Terzić izjavom navela da joj niko nije prijetio, niti je napuštala općinu Livno, zbog bilo kakvih prijetnji, a kamoli državu BiH u posljednje vrijeme.

Vezano za spomenute prijetnje, zastupnica u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto uputila je Ministarstvu unutrašnjih poslova zastupničko pitanje u vezi sa medijskim natpisima o navodnim prijetnjama kandidatkinji za hrvatskog člana Predsjedništva iz Livna Zori Terzić-Šeremet, koja je zajedno s porodicom, zbog prijetnji morala napustiti BiH.

Krišto je zatražila odgovor od mjerodavne institucije šta se poduzelo i što se namjerava poduzeti u ovom slučaju u cilju rasvjetljavanja događaja a sve u interesu zaštite i osiguranja života svakog pojedinca koji živi u BiH.

 

Međutim, generalni sekretar DF-a Sifet Podžić u izjavi za "Avazov" portal kaže da je njemu prvi informaciju o prijetnjama upućenim Terzić-Šeremet javio predsjednik DF-a Livanjsko kantona Niko Baković.

 

- Meni je poslala e-mail u kom me obavijestila da odustaje od kandidature, a Baković mi je javio da joj je prijećeno, te da je napustila BiH. Ovo vam je isto kao da sada neko dođe i kaže da Slavu Kukića niko nije pretukao, kaže Podžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.