BIH

Ukinut pritvor osumnjičenom Radovanu Đuriću i određene mjere zabrane

SUD BiH

Fena

30.7.2014

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenom Radovanu Đuriću, Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je odbijen prijedlog Tužilaštva, te je ukinut pritvor koji je određen rješenjem od 23. juna i određene mjere zabrane.

Đuriću je zabranjeno napuštanje boravišta, putovanja (uz privremeno oduzimanje putnih isprava i zabrana izdavanja putnih isprava, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH), preduzimanja poslovnih aktivnosti i službenih dužnosti, sastajanje sa saosumnjičenim i svjedocima u ovom predmetu i obavezno povremeno javljanje državnom organu jednom sedmično.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca. U slučaju da osumnjičeni prekrši izrečene mjere zabrane, može mu se odrediti mjera pritvora, saopćio je Sud BiH.  

Radovan Đurić je osumnjičen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.