BIH

Građanima Srbije je dosta Dodikovog miješanja u unutrašnje stvari Srbije

LDP PORUČILA predsjedniku RS

Fena

31.7.2014

Liberalno demokratska partija (LDP) reagirala je danas na izjavu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji se založio za promjenu izbornog zakonodavstva u Srbiji na način da i Srbi izvan Srbije dobiju predstavnike u Skupštini Srbije, poručivši mu da se prestane miješati u unutarnje svari Srbije.
 
Ta stranka je u priopćenju poručila da je građanima Srbije dosta Dodikovog miješanja u unutarnje stvari Srbije i da bilo bolje da, kako se navodi, kao državljanin Srbije počne plaćati poreze za eventualne nekretnine koje posjeduje u "našoj zemlji, umjesto što izjavama zarad prikupljanja političkih bodova pred izbore u BiH glumi većeg patriotu od svih nas u Srbiji".

- Zato pitamo Agenciju za borbu protiv korupcije da li on podliježe prijavljivanju imovine kao javni funkcioner i državljanin Srbije, a ako ne podliježe, tražimo da se u novi prijedlog Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije uvrsti prijedlog da i oni državljani Srbije, koji u drugoj državi obavljaju javnu funkciju, uđu u nadležnost posla Agencije za borbu protiv korupcije, navodi se u priopćenju.

Kako dodaje LDP, Dodik je čestim izjavama o otcjepljenju Republike Srpske odavno dokazao da je jedan od glavnih destabilizirajućih čimbenika u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu.

- Neprihvatljivo je da Dodik iz Banja Luke šalje kvazipatriotske poruke kako će EU Srbiju ucijeniti zbog Kosova ili kako je potrebno mijenjati izborno zakonodavstvo u Srbiji, dok su u isto vrijeme građani Republike Srpske postali taoci Dodika koji im nudi licemjerni patriotizam i besmislene sukobe pošto ih je doveo na rub egzistencije, ističe LDP.

- Liberalno demokratska partija poručila je predsjedniku Republike Srpske i da su građani Srbije devedesetih godina "dobro naučili prepoznati licemjere poput njega i da, ako mu je cilj da svojim bahatim ponašanjem ugrozi europsku budućnost Srbije, bude siguran da mu to neće poći za rukom, prenosi Tanjug.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.