BIH

Delegacija SBB-a razgovarala s predstavnicima Konzervativne partije iz Velike Britanije

Saopćenje za javnost

Press centar SBB-a

1.8.2014


Danas je delegacija SBB-a, koju je predvodio predsjednik Glavnog odbora Fehim Škaljić, primila predstavnike Konzervativne partije Velike Britanije predvođene ministrom Lordom Tariqom Ahmadom.

Delegaciju Konzervativne partije činili su članovi iz oba doma  Paralmenta  Ujedinjenog Kraljevstva. Pored Škaljića, u delegaciji SBB-a bili su Edita Đapo, članica Predsjedništva SBB-a, Lejla Mujkanović, direktorica Stručne službe, te Fuad Čibukčić, izvršni sekretar za međunarodne odnose.

Škaljic je naglasio da su osnovne politike izbornog programa SBB-a ekonomija, jačanje pravne države, te euroatlantske i regionalne integracije, sa čim su se članovi visoke delegacije Konzervativne partije složili, s obzirom da se kao ključni programski ciljevi u njihovoj političkoj platformi nalaze individualna prava, smanjenje javnih troškova, investiranje u poduzetništvo i smanjenje stope nezaposlenosti.

Pored toga što su sagovornici razmijenili ideje o predizbornoj kampanji koja će uskoro uslijediti u obje zemlje, predstavnici gostujuće delegacije iskazali su interes i spremnost da podrže pristupanje SBB-a grupi konzervativnih partija Evrope.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.