BIH

Reis Kavazović učestovao na "Living Islam Festivalu" u Londonu

U organizaciji Fondacije "Remembering Srebrenica"

Onasa

4.8.2014

 

Reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH Husein ef. Kavazović, na poziv Fondacije "Remembering Srebrenica" iz Londona, prisustvovao je i izlagao u Londonu na Living Islam Festivalu, saopćila je MINA.

Fondacija "Remembering Srebrenica", koju vodi Waqar Azmi, čuva sjećanje na genocid u Srebrenici i širi istinu o zločinima koji su se desili nad Bošnjacima.

Living Islam Festival održan je u Londonu od 31. jula do 3. avgusta.

"Dozvolite mi da izrazim veliko poštovanje prema trudu koji ulažete u to da se ovdje, u ovoj velikoj i važnoj zemlji, Velikoj Britaniji, čuva sjećanje na stradanje muslimana u BiH i sjećanje na genocid u Srebrenici. U ime muslimana u mojoj domovini, izražavam zahvalnost Vladi Velike Britanije na odluci da sjećanje na zločin genocida u Srebrenici trajno obilježava na svome području. Također, ovo je prilika da izrazim našu zahvalnost hrabrim pojedincima i entuzijastima koji su se u našoj zemlji direktno suočili s razmjerama zločina koji je počinjen na kraju dvadesetog stoljeća. Posebnu zahvalnost dugujem Azmiju, na njegovoj posvećenosti i trudu kojeg ulaže kako bi se ova svijest očuvala", kazao je reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.