BIH

Nove poplave u Maglaju: Klizište na području Jablanice zatrpalo dvije kuće

Nivoi rijeka u blagom opadanju

N. Br.

5.8.2014

 

Jako nevrijeme danas je pogodilo i područje maglajske općine. Obilne padavine, pljuskovi praćeni grmljavinom, doveli su i do naglog povećanja rijeka Jablanica i Megare na području MZ Jablanica i plavljenja kuća, saobraćajnica i poljoprivrednog zemljišta.

 

Na desetine kuća u naseljima ove mjesne zajednice  je bilo poplavljeno ili „opkoljeno“ vodom, drugi put u posljednjih desetak dana. Rijeka Jablanica izlila se i na mjesni put pa je i komunikacija bila onemogućena. U naselju Bajrići, također u MZ Jablanica, pokrenuto klizište zatrpalo je dvije kuće, ali kako sa terena javljaju pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj, stanovnici su na vrijeme evakuisani.

 

Mještani na području Jablanice oko 19 sati ostali su i bez napajanja električnom energijom. U isto vrijeme, prema dojavama pripadnika Profesionalne vatrogasne jedinice Maglaj nivoi Jablanice i Megare bili su u laganom opadanju.

 

Pod vodom je ponovno bio i podvožnjak u naselju Bijela Ploča pa je u prekidu bilo i odvijanje saobraćaja regionalnim putem prema Doboju.

 

Zbog slabe propusnosti kanalizacionih otvora i šahtova, voda je poplavila i brojna dvorišta u samom gradu, a i gradske ulice bile su pod vodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.