U prekidu saobraćaj na MP Banja Luka-Teslić, Žepče-Zenica, Banja Luka-Jajce...

Zbog intenzivnih padavina

Fena

 

Zbog intenzivnih padavina obustavljen je saobraćaj na dionicama magistralnih puteva Banja Luka – Teslić, Žepče - Zenica u mjestu Papratnica, Bijeljina – Tuzla u mjestu Ugljevik, Banja Luka – Jajce regionalni put Lukavac - Banovići kao i brojne regionalne i lokalne saobraćajnice na ovom području su pod vodom.


Na dionici regionalnog puta R-413 Turbe-Banja Luka (na lokalitetu Ugra), zbog većeg odrona, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.

I dalje je u prekidu odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje - Miljevina. Alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Ljubuški-Grude, Tuzla-Šićki Brod, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Sarajevo-Olovo.

Na dionicama M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica na snazi je zabrana saobraćaja za vozila iznad 12 tona.

Na graničnim prijelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja. GP Brčko je otvoren za saobraćaj putničkih vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NA VRH

Podijeli članak na