Održane radionice '50 prioriteta mladih za nove vlasti'

Omladinska informativna agencija obišla tri bh. grada

S. Ha.
06.08.2014 14:08

 


Vitez, Banja Luka i Jajce su proteklog vikenda bili domaćini radionica "50 prioriteta mladih za nove vlasti".
Omladinska informativna agencija (OIA) BiH organizira dvosatne radionice u 21 gradu, na kojima će predstaviti 50 prioriteta, čuti mišljenja mladih te kreirati poruke, slogane, fotografije i druge materijale za kampanju. Prve od njih su održane u Vitezu, Banja Luci i Jajcu.

-Krajem prošle godine 120 mladih iz 56 gradova se okupilo i kreiralo dokument "50 prioriteta mladih za nove vlasti" koji odražava konkretne zahtjeve mladih upućene političarima u BiH. Želja nam je uključiti u kampanju još veći broj mladih širom zemlje - kazao je Loreno Laštro, jedan od organizatora radionice u Vitezu.

Omladinske informativne agencije, Jan Zlatan Kulenović, istakao je da kampanja pred same izbore ima za cilj utjecaj na političke stranke i kandidate da se fokusiraju i na zahtjeve mladih, te da  21% biračkog tijela čine mladi, pa red je onda da se čuju i njihovi prioriteti.

Svi mladi koji se žele uključiti u kampanju i poslati svoju poruku vlastima mogu učestvovati na radionicama u još 18 gradova u BiH.NA VRH