BIH

Vlada HBK odobrila sredstva za nabavku specijalne policijske opreme

Održana 26. sjednica

Fena

6.8.2014

 

Vlada Hercegbosanskog Kantona na 26. sjednici održanoj 6. augusta usvojila je Plan prijema vježbenika/volontera VII. stepena stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studija (VSS), Plan prijema vježbenika i volontera više školske spreme (VŠS) i srednje stručne spreme (SSS).

Vlada je zadužila Ministarstvo rada, zdravstva socijalne skrbi i prognanih da zatraži od Agencije za državnu službu FBiH da raspiše konkurs za prijem 38 vježbenika i 32 volontera VII. stepena stručne spreme (VSS), te da Ministarstvo rada, zdravstva socijalne skrbi i izbjeglih raspiše konkurs za prijem 13 vježbenika i 13 volontera više stručne spreme i 11 vježbenika i 11 volontera srednje stručne spreme.

Donesena je Odluka kojom se odobravaju financijska sredstva u iznosu od 30.000,00 KM Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegbosanskog Kantona potrebnih za nabavku specijalne policijske opreme. Vlada je odobrila Upravi za pitanja branitelja HBK-a financijska sredstva u iznosu od 15.000,00 KM za pokriće troškova organizacije obilježavanja Dana pobjede i sjećanja u Rujanima, kao i financijska sredstva u iznosu od 2.500,00 KM Zavodu za javno zdravstvo za potrebnu nabavku antirabične vakcine (vakcina protiv bjesnoće), saopšteno je iz Vlade HBK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.