BIH

Mještani Željeznog Polja traže sanaciju puta i obnovu kuća

Šest sati držali u blokadi magistralni put M17

C. UDOVIČIĆ

7.8.2014

 

Poslije šestosatne blokade magistralnog puta M17, u Donjoj Golubinji, mještani Željeznog Polja odlučili su da deblokiraju saobraćajnicu ali najavljuju nove proteste, sve dok se njihovi zahtjevi ne ispune.

 

- Tražimo obnovu uništenih kuća, sanaciju puta prema Željeznom Polju i uređenje korita rijeke Željeznice. Nećemo odustati od protesta sve dok se naši zatjevi ne ispune. Dosta je više čekanja i lažnih obećanja koje smo slušali od političara – kaže Alija Ahmić, iz sela Brižđe u Željeznom Polju.

 

Mještani Željeznog Polja u nekoliko navrata propuštali su vozila kako bi se smanjile kilometarske kolone na magistralnom putu.

 

- Ne želimo da obični ljudi trpe jer za sporo rješavanje naših problema najodgovorniji su političari – kaže Alija Ahmić, učesnik protesta.

 

Grupa nezadovoljnih stanovnika Željeznog Polja, nakon završenih protesta na magistralnom putu, noć će provesti pred općinom Žepče i tražiti pomoć konkretnu pomoć općine.

 

- Birali smo političare da rješavaju naše probleme, a Muhamed Jusufović, predsjednik općinskog vijeća Žepče, u jeku majskih poplava otišao je na godišnji odmor. Ne zanima nas koalicija SDA i HDZ-a, neka nam pomognu kao ljudima a ne kao članovima partija. Ne možemo više da trpimo nepravdu – kaže Admir Tutnjić, mještanin sela Čole koje je pretrpjelo najveće štete. On je u selu Čole živio pod šatorom, sve dok mu bujica nije odnijela šator u posljednjim poplavama.

 

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.