BIH

“Skok u kazan“: Najbolji Dino Bajrić iz Sarajeva i Haris Džemat iz Mostara

U Konjicu se okupilo 15 hrabrih skakača iz BiH i Srbije

M. ĆOSIĆ

9.8.2014

 

U Konjicu je danas na plaži Stari Pazar u organizaciji Triatlon asocijacija BiH u saradnji sa Eko asocijacijom "Gorsko oko" održano 17. Međunarodno takmičenje "Skok u kazan", koje je okupilo 15 takmičara iz BiH i Srbije.

Nakon prve serije skokova, u drugoj seriji ostalo je sedam najboljih, a titulu pobjednika podijelili su Dino Bajrić iz Sarajeva i Haris Džemat iz Mostara. Trećeplasirani je Konjičanin, Danko Dangubić.


- Za mene ovo mnogo znači, a nakon sedam pobjeda u Konjicu drago mi je da sam ostvario još jednu pobjedu - kazao je Džemat, dok je Bajrić istakao da je posebno atraktivno skakati u Konjicu, jer je riječ o ekstremnim skokovima, pa proradi adrenalin.


Iako nije odbranio titulu prošlogodišnjeg pobjednika, Danko Dangubić je izuzetno zadovoljan, jer kako kaže, u Konjicu ima mnogo mladih skakača, koji će nastaviti tradiciju ovih ekstremnih skokova.


- Uvijek pred domaćom publikom imam posebnu tremu, i ovo su za mene najznačajniji skokovi - istakao je Dangubić.

 

Inače, kazan je prirodno udubljenje u Neretvi dimenzija 2x2x2 metra i samo mala greška može biti kobna po život skakača. Posebno oduševljenje publike izazvao je Vedad Bašić, Mostarac, koji je skočio sa "hutbe". To je visina od 24 metra, i samo najhrabriji mogu skakati sa nje.


- Došao sam u Konjic da skočim sa hutbe i uspio sam - kazao nam je Vedad, koji ističe da je doza straha prisutna, ali kako kaže, vrijedi se potruditi zbog predivne publike.


Skokove u Konjicu otvorio je 65-godišnji Salko Hebib, izvodeći revijalni skok.

 

-Otkako znam za sebe skačem u kazan u Neretvi, i jednostavno ovi skokovi su dio mog života - kazao je ovaj hrabri Konjičanin, koji je pobrao sve simpatije prisutnih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.