BIH

Bakirova i Zlatkova BiH počinje na ulazu u "BH Telecom", a završava na ulazu u "Elektroprivredu"

Iz Demokratske fronte - Željko Komšić odgovaraju SDA

Redakcija

10.8.2014



Mi u Demokratskoj fronti - Željko Komšić iznenađeni smo prizemnim i ostrašćenim tonom i jezikom saopštenja iz kabineta Bakira Izetbegovića, ali razumijemo da je to rezultat duboke panike koja je zavlada u njegovoj klijenteli, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću te stranke.

Kontrolišu javna preduzeća

- Savezništvo između Bakir i Zlatka Lagumdžije je stvarno, dokazano i pogubno po ovu zemlju i narod, kao što pokazuju četiri godine koje su iza nas.
 
Bakir i Zlatko kontrolišu javna preduzeća i agencije: "BH Telecom", "Elektroprivreda", Direkcija za autoceste, Razvojna banka, Agencija za razvoj, te državne udjele u "Fabrici duhana Sarajevo", "Bosnalijeku" i drugim, da navedemo samo neke od njih. Nijedna odluka, nijedna važna odluka ne može biti donesena, prije nego se njih dvojica konsultuju i o tome se, također, zna sve. Stoga, treba ponoviti još jednom da Bakirova i Zlatkova Bosna i Hercegovina počinje na ulazu u "BH Telecom", a završava na ulazu u "Elektroprivredu".
 
O vanjskoj politici Bakira Izetbegovića najviše govori činjenica da u protekle četiri godine nije mogao da otvori nijedna vrata zapadnije od Zagreba i da bi se da nije bilo Željka Komšića zemlja do sada nalazila u međunarodnoj izolaciji.

Prostro crveni tepih negatoru BiH

O njegovoj regionalnoj politici najriječitije govori druga činjenica: da je bez ikakvih uslova u BiH pozvao i prostro crveni tepih pred čovjeka koji je 20. jula 1995. godine sa govornice srbijanske skupštine tražio da se u Srebrenici ubije "sto muslimana za jednog ubijenog Srbina". Koji je potom svega nekoliko sedmica kasnije toga nastavio po starom, vodeći politiku negiranja i podrivanja državnosti BiH.
 
Stoga, još jednom pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da izađu na izbore u oktobru i na glasačkim listićem i olovkom kažu šta misle o prethodne četiri Bakirove i Zlatkove godine - navodi se u saopćenju DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.