BIH

Više od 50 čamaca plovilo rijekom Unom od dvoslapa do gradskoga mosta u Bihaću

Održani drugi “Unski susreti”

S. TULIĆ

11.8.2014

 

 

U organizaciji Sportskog saveza Bihać i pod pokroviteljstvom Općine Bihać na potezu Lohovo – gradski most u Bihaću održani su drugi "Unski susret".

 

Više od pedeset čamaca plovilo je rijekom Unom na manifestaciji koja će prema riječima organizatora, u narednim godinama biti jedinstvena manifestacija koja će promovisati grad Bihać i rijeku Unu. Učesnici su veslali od Dvoslapa u Lohovu do Ripča, gdje su nakon predaha, zajednički u poslijepodnevnim satima uplovili čamcima i kajacima u centar grada, prisustvovavši skokovima s gradskoga mosta.

 

Zlatan Tajić, predsjednik Sportskoga saveza Općine Bihać zadovoljan je ovogodišnjim "Unskim susretima" budući da se i ove godine  odazvao veliki broj učesnika, koji su po lijepom vremenu odveslali jednu zanimljivu dionicu rijekom Unom i na kraju imali priliku da uživaju u skokovima s gradskog mosta.

 

Da bi učesnici bili sigurni na vodi,  brinuli su se iskusni  rafteri, kajakaši i ronici, koje je predvodio olimpijac i kapetan ovogodišnjih "Unskih susreta" Emir Šarganović.

 

Pri kraju druge etape kod  Midžića jezera organizirana je i utrka  kajakaša, raftera i lađara. Sastavni dio ove manifestacije i glavna atrakcija, kao i prošle godine, bili su tradicionalni skokovi s gradskoga mosta u Bihaću.

 

Nakon dvije serije skokova, titulu najboljeg osvojio je prošlogodišnji pobjednik Ervin Galić, drugoplasirani je bio Avrudin Muminović, a treće mjesto osvojio je Amir Kadić.

                                                                        

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.