BIH

Ni bolest nije omela ljubav: Aldina i Elvir stali pred matičara

Pobijedila leukemiju

F. Sinanović

11.8.2014

 


Proteklog vikenda u Kalesiji su se vjenčali  Aldina Sarajlić i Elvir Nuhanović, dvoje mladih čija je životna i ljubavna priča protekle dvije godine dirnula Kalesiju i cijelu BiH.

Naime, u februaru 2013. godine, upravo kada su obavljali posljednje pripreme za svadbu, planiranu koji mjesec kasnije, jedan ljekarski nalaz pokazao je da je Aldina teško bolesna i da ima leukemiju.

Šokantno saznanje

Bilo je to šokantno saznanje i za Aldinu i za njenog zaručnika Elvira, ali i za sve njene poznanike. Činilo se da je to kraj životne priče i njihove ljubavne idile.  


Ipak, ljubav je bila jača od bolesti. Aldina i Elvir odlučili su boriti se. Elvir je uz pomoć prijatelja i poznanika pokrenuo akciju prikupljanja novaca za Aldinino liječenje. S obzirom da je za operaciju u inostranstvu trebalo prikupiti oko pola miliona maraka, nekima se činilo da je to donkihotovska borba. 

Elvir, srećom, nije tako mislio. Borio se. U pomoć su priskočili mnogi. Uključilo se Udruženje "Korak", mediji i svi znani i neznani. Novac se prikupljao na ulicama, otvoren je humanitarni telefonski broj, održavani koncerti, turniri, brojni kulturni i drugi humanitarni događaji. Skupljala se marka po marka. Uključili su se i bh. reprezentativci Elvir Rahimić, Miralem Pjanić i Vedad Ibišević. Uz sve napore novac je napokon prikupljen.

Za sve to vrijeme Aldina je bila podvrgnuta medicinskom tretmanu i mnogobrojnim terapijama. Nakon nekog vremena Aldinino zdravstveno stanje počelo se popravljati. Iz dana u dan bivalo joj je sve bolje. Na kraju, bolest je pobijeđena, Aldina i Elvir su završili pred matičarem. Pred brojnim prijateljima i pozanicima rekli su jedno drugome sudbonosno "da" i ostvarili svoje snove.

Pjanić: Najdraže vjenčanje

Osim pred matičarem, Aldina i Elvir su obavili i šerijatsko vjenčanje pred Miralemom ef. Pjanićem u džamiji u Gornjim Raincima.    
 
- Obavio sam mnogo šerijatskih vjenčanja, ali ovo mi je zasigurno najdraže. Nadam se da će dugo, dugo živjeti u sreći i rahatluku i imati dosta djece, kazao nam je Miralem ef. Pjanić, imam u Gornjim Raincima i predsjednik Udruženja građana "Korak", koje je sa svim svojim članovima dalo veliki doprinos u akciji prikupljanja pomoći za Aldinu Sarajlić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.