BIH

Penzioneri blokirali put: Nikšićeva vlada se odmara, on je najodogovorniji za naše maltretiranje

U centru Donje Orahovice na magistralnom putu Tuzla-Doboj

H.Č.

12.8.2014

 

Zbog neisplaćene julske penzije, oko tri stotine penzionera iz Donje i Gornje Orahovice, danas u 8,30 sati blokirali su magistralni put M-4 Tuzla-Doboj u centru Donje Orahovice. Okupljanje i blokada puta došla je spontano, kao odgovor na nemaran odnos Federalne vlade na bolesne, iznemogle, siromašne penzionere, kojima se iz mjeseca u mjesec laže da će na vrijeme biti isplaćena mirovina, zbog čega se ovi ljudi ponižavaju na najgori mogući način.

Druga blokada

Ovo je druga blokada puta gračaničkih penzionera. Prvi put, penzioneri Gračanice 7. augusta blokirali su regionalni put Gračanica-Orašje pred gračaničkom poštom, jer im je tada rečeno da za penzije nema para. I danas su doživjeli istu stvar, na poštanskom šalteru u Donjoj Orahovici okupljenim penzionerima je dat isti dogovor.

 

Dedić: Lio čelik,a sada se bori za penziju

 

- Četrdeset godina sam radio u Livnici čelika u Tuzli i pošteno zaradio penziju. Bilo je teško boriti se sa temperaturama, lio se znoj, ali je to bilo lakše raditi, jer je bilo poštenja. Ovi sada samo nas lažu. Nikšićeva vlada se odmara, on je najodogovrniji za naše maltretiranje, ponižavanje, ovo je sramota cijele države - kaže penzioner Suljo Dedić.

Do njega je Hanifa Ibrić, Ćamila Baraković, koja na nogama ne može da stoji, pa Mehmed Karić, penzioner iz lukačake Koksare. Svi oni na suncu, čekaju crkavicu za lijekove, preživljavanje, da plate račune.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.