BIH

Vlada RS nije dala saglasnost Bijeljini za kreditno zaduženje

Za sanaciju šteta od poplava

Fena

12.8.2014



Ministarstva finansija Republike Srpske nije dalo saglasnosti gradu Bijeljina za novo kreditno zaduženje u iznosu od pet miliona maraka koji bi najvećim dijelom bio utrošen za sanaciju šteta od poplava.

To je za poslovni portal Capital.ba potvrdio načelnik Odjeljenja za finansije u Gradskoj upravi Bijeljina Milorad Sofrenić, ne želeći da iznosi detalje.

On je naveo da postoji mogućnost, uz određene korekcije, da se spomenuto kreditno zaduženje, ipak, odobri, ali tokom jeseni.

- Iz ministarstva smo dobili određene primjedbe i uputstva. Mi ćemo sada pripremiti novi prijedlog za narednu sjednicu Skupštine grada, te se nadam da ćemo, ipak, dobiti odobrenje za novo kreditno zaduženje - izjavio je Sofrenić.

Kreditno zaduženje od pet miliona maraka bilo je planirano za rekonstrukciju objekata infrastrukture oštećene u poplavama, za izgradnju vodovodne, elektro, putne i kanalske infrastrukture (3,5 miliona KM), za rješavanje imovinsko-pravnih pitanja i eksproprijaciju zemljišta radi izgradnje nasipa i puteva i za pomoć u izgradnji porodičnih i ostalih objekata nastradalih u poplavama (1,2 miliona KM), te za izgradnju novog i sanaciju postojećih grobalja u Bijeljini (300.000 KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.