BIH

Blagdan Velike Gospe proslavljen u marijanskome svetištu u Župi Zavalje

Svetu misu predvodio vlč. Josip Štefančić, župnik s Plitvica

S. Tulić

15.8.2014

 

Blagdan Velike Gospe, Marijina uznesenja na nebo, proslavljen je i u marijanskome svetištu na Zavalju, Župi Sv. Franje Asiškoga nedaleko od Bihaća koja je teritorijalno u Bosni i Hercegovini, a administrativno u sastavu Gospićko-senjske biskupije u Republici Hrvatskoj.  

Misno slavlje u dvorištu Župne crkve Svetoga Franje Asiškoga na Zavalju u prisustvu brojnih vjernika, župljana ove župe i Hrvata porijeklom iz ovoga kraja a koji žive u susjednoj Republici Hrvatskoj predvodio je vlč. Josip Štefančić, župnik s Plitvica uz koncelebraciju vlč. Mile Šajfara, župnika zavaljskoga, fra Ante Zrakića, župnika bihaćkoga i don Josipa Jerkovića, porijeklom iz Kralja.

Vlč. Josip Štefančić je u svojoj propovijedi okupljenim hodočasnicima kazao kako Bog danas želim svakome doći pojedinačno u srce.

– Marija nam danas želi poručiti da zapamtimo da je i naša domovina na nebesima, da i mi imamo mjesta u kući očevoj. Reći će i ona zajedno sa svojim sinom, u kući oca mojega ima mnogo stanova, da nema zar bih išao pripraviti vam mjesto. To mjesto blaženstva, ljepote uživa danas naša nebeska majka. Kako doći u to mjesto, čuli smo danas i u prvom otkrivenju Sv. Ivana, ali posebno u Evanđelju kako je to Marija dospjela u kuću nebeskoga oca, čime je zavrijedila da bude proslavljena, da bude uznesena na nebo, koji je to put, reći će i ona nama danas ovdje okupljenima, kazao je pored ostaloga u svojoj propovijedi na blagdan Velike Gospe vlč. Josip Štefančić, župnik Župe Plitvice.

 

Svečanost su nakon svete mise svojim nastupom uveličali članovi Izvorne grupe „Lička Plješivica“ iz Zagreba na čelu s predsjednikom istoimene udruge Martinom Hećimovićem, porijeklom sa Zavalja, te bosanskokrupski bend „Linija života“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.