BIH

Radončić: Zbog vazalske politike Bakira Izetbegovića, BiH se stidi svog Husein-kapetana!

Lider SBB-a za NAP

Redakcija

18.8.2014

 

Zbog Bakira Izetbegovića i 24 godine vlasti SDA jedina smo evropska zemlja koja se zbog dnevne, poltronske, politike stidi svojih gromada velikih patriota koji su junački branili svoju grudu od turske okupacije, izjavio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost i kandidat te stranke za člana Predsjedništva BiH.

Radončić se za NAP, kao bošnjački intelektualac, investitor, ali i nekadašnji poznati novinar, osvrnuo na 180. godišnjicu smrti Husein-kapetana Gradaščevića, velikog borca za autonomiju BiH, a koju zvanične institucije u BiH ni na koji način ne obilježavaju.

- Narod kojem se briše historija i identitet mora dobiti liderstvo i vlast koji će ohrabriti naše naučne institucije, obrazovanje i medije da Husein-kapetan Gradaščević bude naš temeljni ponos i uzor, a ne neko koga radikalna i odnarođena elita nedržavnički gura izvan kolektivne memorije bošnjačkog korpusa, nacionalnog identiteta našeg naroda i cijele BiH. Nakon historijske borbe kapetana Gradaščevića i formiranja Sabora u Sarajevu smo, kao i danas nakon borbe Armije RBiH današnjom politikom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dovedeni u sramnu poziciju pukog vazala – kaže Radončić.

Prema njegovim riječima, moramo učini sve, a SBB će raditi na tome da se i posmrtni ostaci velikog kapetana Gradaščevića, nakon 180 godina napokon vrate u Bosnu, iz kako je rekao „turskog zarobljeništva“.

- Naša djeca moraju rasti i sazrijevati uz čuveni odgovor Husein-kapetana izrečen u razgovoru sa turskim beglerbegom, kada mu je ovaj rekao da zalud gine, jer Bosne nije bilo i neće je biti: "Beglerbeže, Bosne i Bošnjaka je bilo i biće, bilo je i prije vas, a bit će i poslije vas“ - istaknuo je Radončić za NAP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.