BIH

Od ljetnih noći ostala samo prazna ljetna pozornica

Manfestacija privrede, kulture i sporta „Vogošćanski dani“

E. Muračević

17.8.2014

 

Iza  manfestacije privrede, kulture i sporta „Vogošćanski dani“,  koja je održana sredinom juna ove godine, ipred upravne zgrade Javne ustanve Kulturno sportski centar  „Jasmn Isanović Žuti“ ostala je ljetna pozornica na kojoj su se odvijali neki od, slabo posjećenih, sadržaja ove manfestacje.

„Vgošćnski dani“ su prošli, a ljetna pozornica  je, po rijčima uposlenika JU KSC, ostala ispred upravne zgrade jer su se u okviru „Ljetnih noći“  trebali na njoj odvijati kulturno zabavni sadržaji u okviru  kojih bi brojna udruženja koja se finansiraju iz budžetskih sredstava općine Vogošća i drugi kulturni poslenci predstavili javnosti svoje aktivnosti.

No, ljeto je na izmaku a umjesto ljetnih kulturn-zabvnih sadržaja ispred upravne zgrade ostala je smo prazna ljetna pozornica koja ometa ulaz u gradsku biblioteku, RTV Vogošća, prostorije političkih stranaka, ugostiteljske i  druge  subjekte smještene unutar ove zgrade.

 

 

Ispod nezaštićenih ploča pozornice skupljaju se zmije i drugi glodari... Na zelnoj travi uz pozornicu poodavno stoji  grana koju je otkino vjetar sa okolnog drveća.Niko da je ukloni. Ona i ljetna pozornica predstavljaju ruglo u samom centru naselja. Ruglo koje kao spomenik prolaznike podsjeća na inertnost menadžmenta JU KSS Vogošća koji ne organizuje nikakve kulturno-zabavne sadržaje  i brojnih vogošćanskih udruženja koji,ili nerade ništa, ili se stide javnosti pokazati ono na  šta su trošili novce poreskih obveznka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.