BIH

Plenumaši osudili odluku o zabrani prisustva građana sjednici OV

bugojno

Fena

19.8.2014

Plenum građana Bugojna najoštrije je osudio odluku Kolegija Općinskog vijeća, kojom je građanima bilo zabranjeno prisustvo na posljednjoj sjednici OV-a u tom gradu.

- Ovom odlukom svjesno je prekršen član 27. Statuta Općine Bugojno od dijela vijećnika, s predsjedavajućim Općinskog vijeća na čelu, s obzirom da je istim članom rad OV-a javan za sve zainteresirane građane. Žalosno je da se većina vijećnika svojom šutnjom složila s ovom odlukom i time pokazala da je floskula o radu za interese građana ovog grada obična maska za javnost. Jedini vijećnik koji se usprotivio ovakvoj odluci, kojom se krši Statut i demokratske norme u radu Općinskog vijeća kao zakonodavne vlasti ovoga grada, je Samir Šečić koji je javno za govornicom osudio nalogodavce za ovakav postupak vijećnika i zatražio da se ista odluka odmah ukine, što je i učinjeno - saopćeno je iz Plenuma građana Bugojna.

U Plenumu naglašavaju da su prije početka sjednice OV-a iz sale, u kojoj se ona održavala, udaljeni i zaposlenici GP "Gorica“ Bugojno, koji su željeli da prisustvuju raspravi o tužbama koje su pokrenuli.

- Pozivamo vijećnike, bez obzira iz koje stranke dolaze, da više nikada ne dozvole uzurpaciju rada OV-a od strane manje grupe vijećnika koja na zatvorenoj sjednici Kolegija donosi odluke u ime svih njih. Neka svojim radom opravdaju izjave za govornicom o tome da su u službi svih građana Bugojna - saopćeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.