BIH

Mještani uložili više od 12 hiljada maraka za asfaltiranje puta

Uništen u nedavnim poplavama

M. Ahmedić

25.8.2014

Hasanović Ferid iz naselja Previle kod Srebrenika u tom mjestu inicirao je asfaltiranje puta koji je stradao u nedavnim poplavama, a kojem se pridružio i njegov brat Rašid, rođak Ragib Alić, kao i mještani Sadeta Isaković i Samir Hodžić, te su zajednički u ovu investiciju uložili više od 12 hiljada maraka.

Radi se o starom putu na lokaciji Srebrenik – Tuzla koji koriste porodice čije se kuće nalaze na kraju srebreničkog naselja Previle. Međutim, taj put vodi i prema mjesnom mezarju koje koriste mještani ovog naselja.

- Put smo morali uraditi, jer je bio uništen od kiša i velike količine vode koja se slijevala na put usljed čega su nastali veliki kanali. Put vodi prema kućama u kojima živi desetak porodica, a i prema mjesnom groblju koje koriste svi sa Previla - kazao je Hasanović.

Naglasio je da su organizirali akciju za asfaltiranje puta, ali da niko nije dao novac od ostalih mještana.

- Nas pet koji imamo ovdje kuće smo morali sami da iskupimo novac, a što su trebali i ostali da se pridruže, jer svi mještani koriste put do mezarja i svima treba. Upravo se završavaju radovi asfaltiranja na ovom planiranom dijelu puta. Ovom prilikom se zahvaljujem ovim ljudima koji su dali novac, a posebno Samiru Hodžiću koji je jedini mjestanin Previla, čija se kuća ne nalazi u ovom dijelu naselja, a dao je učešće za asfaltiranje puta - podvukao je Hasanović.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.