BIH

Majke Srebrenice i Žepe mole za informacije o masovnim grobnicama

Povodom 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba

Autor:Fena

29.8.2014

Povodom 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba, članovi Udruženja-Pokreta "Majke enklava Srebrenica i Žepa'' obavještavaju sve ljude, bez obzira na vjeru i nacionalnost, da ukoliko imaju i najmanju sumnju ili informaciju o potencijalnoj masovnoj grobnici da je prijave.

U saopćenju su istakli da će majke, sestre, braća, djeca, očevi i rodbina takve informacije znati cijeniti, a izrazili su nadu da će naredni Međunarodni dan nestalih obilježavati na način da ne tragaju za svojim najmilim.

Naveli su da je bol ista kao i prije 19 godina, da želja za pronalaskom kostiju nikada nije bila veća te da neće odustati od traženja, pa makar sami morali kopati po zabačenim mjestima istočne Bosne.

- Nažalost, 19 godina nakon genocida u Srebrenici mnogo porodica iz istočne Bosne još uvijek ne zna ništa o sudbini svojih najmilijih. Zapravo, sudbina nestalih se zna, samo ne znamo gdje ćemo naći njihove kosti koje želimo dostojno da pokopamo, kako priliči ljudskom dostajanstvu - istaknuto je u saopćenju Udruženja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.