BIH

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po pretežno mokrim kolovozima

Mogući su mjestimični odroni kamenja i zemlje

Autor:Fena

3.9.2014

 

U većem dijelu BiH jutros se saobraća po pretežno mokrim kolovozima bez vanrednih ograničenja.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, mogući su mjestimični odroni kamenja i zemlje na kolovoz pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce:Tuzla-Šićki Brod, Jajce-Banja Luka, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A1 Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku.

AUTOPUT:
 
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.
 
M-16.4
Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraća se kod brane Bogatići jednom trakom - naizmjenično.

Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-408 Dubovsko - Kulen-Vakuf, usporeno saobraćanje (jednom trakom).

R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.

R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraća se otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. Do 05.09, saobraćaj je iz ulice Džemala Bijedića prema ulici Kurta Schorka (smjer iz pravca grada prema Rajlovcu), obustavljen i preusmjeren preko novoizgrađene rampe kroz ulice Nikole Šopa i Hifzi Bjelavca u ulicu Kurta Schorka.

-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:
Čobanija, Stari drum, Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.

-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.

-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.