BIH

Kozadra tražio od policije da rastjera radnike ZOI'84!

Smetaju mu uposlenici kojima nije uplatio 12 plaća

K. Ke. - Z. K.

3.9.2014

Ispred zgrade Gradske uprave gdje se održava sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, okupilo se oko 30 radnika preduzeća ZOI'84.

Radnici zahtjevaju isplatu 12 zaostalih plaća, penzionog i zdravstvenog osiguranja, toplih obroka kao i konačno rješavanje nagomilanih problema u ovom preduzeću.

Kozadra: Ne opravdavam štrajk radnika ZOI'84

Po zahtjevu radnika javnog preduzeća ZOI'84, koji dans protestiraju ispred zgrade Gradske uprave, Skupština KS raspravljat će o aktuelnoj situaciji u ovom preduzeću.

Vršilac dužnosti premijera Vlade KS Muhamed Kozadra kazao je kako Vlada bila dala saglanost za kreditnu pozajmicu ovom preuzeću, međutim nijedna banka nije htjela ući u kreditni aranžman s ovim preduzećem.

- Jedna banka pristala na razgovor i još uvijek traju pregovor. Traženo je da zgrada uprave ZOI'84 ide pod hipoteku ali pod umanjenom vrijednošću. Mi to nismo podržali. Radnici su krivi jer ništa ne rade, zarastaju staze i neopravdam štrajk - kazao je Kozdra.

Radnici, kako su već ranije naglasili, rade samo jedan dio posla u preduzeću, jer kak okažu već 12 mjeseci rade za ništa, nemaju penziono i zdravstveno osiguranje...

Kozadra tražio od policije da rastjera radnike ZOI'84

Vršilac dužnosti premijera Vlade KS Muhamed Kozadra tražio je od policije da rastjera radnike kantonalnog preduzeća ZOI'84 koji zbog 12 neisplaćenih plaća protestuju, ispred zgrade se održava sjednica Skupštine!

To je za "Avaz" potvrdio predsjenik Sindikata radnika ZOI'84 Alija Hodžić.

- To je sramotno šta nam rade! Ljudi umiru od gladi, nemaju djeci dati pola marke za školu - kazao je Alija.

Kozadra je predhodno rekao kako radnici ništa ni ne rade, te da nisu ni zaslužili plaće, što je izazvalo revolt okupljenih radnika.

ZOI'84 trenutno zbog katastrofalnih politika vladajućih stranaka, prvenstveno SDA posluje s gubitkom od preko četiri miliona KM. Upravo je i trenutna garnitura vlasti na čelu s Kozadrom dijelom odgovorna za propast ovog nekad profitabilnog preduzeća, na čiji su račun mnogi stranački funkcioneri jeli i pili u hotelima na Bjelašnici i Igmanu.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.