BIH

Klizište u selu Bistrica kod Žepča pokidalo mjesni vodovod

Preko rijeke izgrađen privremeni pješački most

R.Ag.

3.9.2014

Kiša koja neprekidno pada više od 48 sati najviše problema na području Općine Žepče pravi stanovnicima sela Bistrica. Bistrička rijeka koja protiče kroz selo tokom jučerašnjeg dana u bujicama je odnijela most i dio puta te ostavila stanovništvo odsjećeno od ostatka svijeta. Ogromne količine vode u gornjem dijelu sela pokrenule su jučer klizište koje je pokidalo seoski vodovod uslijed čega je oko 30 domaćinstava ostalo bez vode za piće. Angažovanjem mašina i lokalnog stanovništva tokom danasšnjeg dana nabujala rijeka Bistrica usmjerena je i vraćena u svoje korito.

Trenutno se, kako kažu mještani Bistrice, stanje na području sela normalizuje. U gornjem dijelu sela preko rijeke je izgrađen privremeni pješački most kojim je povezana Gornja i Donja Bistrica. Klizište koje je pokidalo seoski vodovod i domaćinstava ostavilo bez vode, danas je sanirano. U poslijepodnevnim satima očekuje se da će svi mještani dobiti vodu.

Na ostalim dijelovima općine prema riječima rukovodioca PVJ Žepče Zoran Martinovića nisu zabilježeni veći problemi uzrokovani obilnim padavinama. Svi prilazi gradu su u funkciji a od jučer nakon ispumpavanja vode  ispod žepačkog podvožnjaka u funkciji je ponovo i regionalni put Žepče – Zavidovići. Na području Željeznog Polja i Papratnice nisu zabilježene nove štete niti pokrenuta klizišta. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.