BIH

U općini Kalesija prijavljeno šest novih klizišta

Usljed pojačanih padavina

J. Be.

4.9.2014


Usljed pojačanih padvina u našoj zemlji na području Tuzlanskog kantona u općini Kalesija prijavljeno je 6 novih klizišta u mjesnoj zajednici Hrasno, mjesnoj zajednici Kikači i mjesnoj zajednici Tojšići. Prijavljeno je jedno iseljavanje četvoročlane porodice iz stambenog objekta ugroženog klizištem u mjesnoj zajednici Kikači. Također, na području općine Sapna došlo je do aktiviranja starog klizišta koje je presjeklo lokalnu putnu komunikaciju Sapna – Baljkovica. Ekipa OSCZ Sapna je izašla na teren i u toku dana će pokušati osposobiti putnu komunikaciju za saobraćaj.

Uslijed obilnih padavina proteklih dana došlo je do plavljenja oko 30 Ha poljoprivrednog zemljišta na području općine Gračanica i to u mjesnoj zajednici Orahovica i Stjepan Polje. Nivo rijeke Spreče jutros u 07:00 sati iznosio je 340 cm.

Na području općine Doboj Istok došlo je do izlijevanja rijeke Spreče i plavljenja oko 50 Ha poljoprivrednog zemljišta. Lokalni vodotok u mjesnoj zajednici Mala Brijesnica oštetio je mosto koji vodi do individulanih stambenih objekata i srušio potporni zid, navodi se u saopćenju Federalnog operativnog centra civilne zaštite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.