BIH

Ministarstvo pravde SAD-a doniralo SIPA-i opremu vrijednu 450.000 dolara

Kontinuirana podrška

Autor:Fena

4.9.2014

 Međunarodni program Ministarstva pravde SAD-a za obuke i pomoć u oblasti kriminalističkih istraga (ICITAP) donirao je danas Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) policijsku opremu, odnosno taktičke uniforme za policijske službenike u vrijednosti od 450.000 dolara. 

Direktor ICITAP-a u BiH Charles Bennet kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što je uručio opremu svojim partnerima iz SIPA-e.

- Mi imamo dugu saradnju sa SIPA-om. Želimo ojačati kapacitete državnim institucijama I pomoći građanima BiH - istakao je, dodajući da je ovo primjer samo jedne saradnje ICITAP-a i SIPA-e. 

Naglašava da je donacija od vitalnog interesa te da SIPA sada može bolje obavljati svoj posao u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma. 

fotografija-3

 

- Važno je da agencije poput SIPA-e rade profesionalno i pokažu građanima da rade za njih, a ove uniforme će pomoći istražiteljima da obavljaju svoj posao kako treba - zaključio je Bennet. 

Direktor SIPA-e Goran Zubac kazao je da je počastvovan ovom vrijednom donacijom. 

- Poznati smo po tome da vrlo malo pričamo, ali da dosta toga uradimo. SIPA je jasno pozicionirana kao državna agencija koja se bori protiv terorizma i organiziranog kriminala. Svaki dan smo jači i opremljeniji da služimo zakonu - kazao je. 

On je naglasio da njihove akcije mogu poslužiti kao primjer ostalim policijskim tijelima u BiH. 

- Ove uniforme dobit će svi policijski službenici, odnosno istražitelji kako bi samostalno mogli obavljati poslove iz svoje nadležnosti - kazao je Zubac. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.