BIH

Nezadovoljni građani kiseljačkih naselja blokirali lokalni put i koridor 5C

Nehumani uslovi u kojima žive

K. TOPALOVIĆ

5.9.2014

Oko 30-tak stanovnika kiseljačkih naselja Zabrđe, Bukovica i Solakovići danas su blokirali lokalni put ali i koridor 5C te tako izrazili nezadovoljstvo zbog uništenog puta prilikom izvođenja radova na ovoj dionici Koridora. Prema onome što smo čuli mještani su blokirali put zbog, kako kažu, nehumanih uslova u kojim žive.

- Najveći problem su uništeni putevi koji štete njihovim automobilima, prašina zbog koje djeca imaju respiratorne probleme,ali i nemogućnost kretanja prilikom padavina jer se stvaraju ogromne lokve vode i blato - rekla nam je jedna sugrađanka.

Predstavnik civilne zaštite Nijaz Bunjo je izašao da bi podržao mještane. U izjavi za medije rekao je da bi radovi trebali početi naredne sedmice.

Radovi na toj dionici autoputa su stali. Ono što smo saznali je da Mladen Mišurić Ramljak (HDZ) načelnik Općine Kiseljak neće doći jer je navodno na nekom putu, što je izazvalo još veći revolt ionako bijesnih građana.

Sa građanima su pregovarali rukovodioci radova na trasi 5C. Obećali su im da će pokrpati ogromne rupe koje se nalaze na lokalnom putu.

Potom je policija došla na lice mjesta, a dio djece nije otišao na nastavu. Građanima je pokazan neki ugovor, ali bez datuma, koji su potpisali Ensad Karić, Enver Bijedić i Sulejman Bečirević. Također i dio radnika iz "OŠ Kiseljak 2" pridružio se građanima.
 
Građanima su obećavali rehabilitaciju puta, a ne potpunu sanaciju, na šta oni nisu pristali. Nakon što je građanima potvrđeno da će za 15 dana početi radovi na asfaltiranju lokalnog puta, počeli su se razilaziti.
 
Nakon dvosatne obustave put je opet pušten u funkciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.