BIH

Zapošljavanje članova porodica u kojima niko ne radi

Služba za zapošljavanje BPK Goražde

Al. B.

5.9.2014

 

U okviru programa sufinansiranja zapošljavanja socijalno ugroženih kategorija nezaposlenih, Služba za zapošljavanje BPK Goražde organizirala je simbolično uručivanje ugovora poslodavcima i nezaposlenim osobama. Služba će sa po 200.000 KM, sufinansirati zapošljavanje 33 osobe.

Program se realizira s ciljem zapošljavanja što većeg broja nezaposlenih iz porodica u kojima niko ne radi, ali i osoba starijih od 45 godina. Poslodavci koji su se odlučili da ih prime dobijat će po 500 KM mjesečno, u narednih godinu dana, te imati obavezu da ih zadrže u radnom odnosu još dodatnih osam mjeseci.

Zbog nedovoljnog broja prijava javni poziv je otvoren do utroška sredstava.

- Do sada smo imali 16 osoba koje su aplicirale kod 15 poslodavaca. Zahvaljujemo se svim poslodavcima, ali u isto vrijeme pozivam i ostale poslodavce da podnesu aplikacije za još 17 osoba koje mi sufinansiramo u programu. Mislimo da su ovi programi jako dobri upravo za ljude preko 45 godina starosti, jer im dajemo mogućnost da steknu još radnog staža kako bi sutra bili u mogućnosti da ostvare pravo na penziju, a naravno i da ekonomski ojačaju svoju porodicu u kojoj niko ne radi - istaknula je direktorica Službe za zapošljavanje BPK Goražde Nafija Hodo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.