BIH

Moguća smanjena vidljivost na cestama zbog magle

Stanje na putevima

Fena

8.9.2014

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Sporiju i oprezniju vožnju vozačima savjetuje se na dionicama koje vode kroz usjeke, zbog mogućih odrona. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Zbog odrona na dionici magistralnog puta M-16 Jajce-Crna Rijeka (u mjestu Lučina) saobraća se naizmjenično-jednom trakom, kao i na dionici regionalnog puta R-462 Gradačac-Ormanica (u mjestu Donji Lukavac).

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije. Izdvajaju se putni pravci: Srbljani-Bosanska Krupa, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Kiseljak-Busovača, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 15 minuta.

AUTOPUT:
Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-5
Kiseljak-Busovača, u toku su sanacioni radovi na mostu, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na novoizgrađenu jednosmjernu obilaznicu i odvija se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se u vremenu od 07 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-16
Jajce-Crna Rijeka (u mjestu Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16.4
Rostovo-Novi Travnik, zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraćaj se kod brane Bogatići odvija jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-408 Dubovsko-Kulen Vakuf, usporeno saobraćanje (jednom trakom).
R-456 Šibošnica-Previle (Donji Humci-Gornji Humci), zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta, saobraća se jednom trakom.
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 tona

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj. Do 09. septembra do ponoći saobraćaj je iz ulice Džemala Bijedića prema ulici Kurta Schorka (smjer iz pravca grada prema Rajlovcu), obustavljen i preusmjeren preko novoizgrađene rampe kroz ulice Nikole Šopa i Hifzi Bjelavca u ulicu Kurta Schorka.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama:Čobanija, Stari drum, Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.
-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.