BIH

Sutra radionica o učestvovanju bh. državljana u stranim paravojnim formacijama

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH

Redakcija

8.9.2014

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine i Tužilaštvo BiH organizirat će u utorak, 9. septembra radionicu o temi primjena odredbi člana Krivičnog zakona BiH koji se odnosi na krivično djelo protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama.

Pored predstavnika Direkcije i Tužilaštva BiH, radionici bi trebali prisustvovati predstavnici policijskih agencija iz BiH, kao i predstavnici drugih agencija za provođenje zakona iz Bosne i Hercegovine. Također, najavljeno je i prisustvo predstavnika međunarodnih institucija u BiH iz sigurnosnog sektora.

Predviđeno je da uvodno izlaganje održi direktor Direkcije Mirsad Vilić, najavljeno je danas iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine.

Zakon o dopuni Krivičnog zakona BiH, koji podrazumijeva zabranu i sankcioniranje učešća bh. državljana na stranim ratištima, kao što je poznato, inicirao je raniji ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a Fahrudin Radončić i jedan je od rijetkih koji su skoro jednoglasno usvojeni u ovom sazivu Parlamenta BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.