BIH

Pripadnici Granične policije BiH se odazvali akciji dobrovoljnog darivanja krvi

U organizaciji Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH

Redakcija

9.9.2014

U organizaciji Granične policije BiH i Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH pod sloganom "Kap krvi kao kap nade u život" u Glavnom uredu u Sarajevu je 9. septembra 2014. godine organizirano dobrovoljno darivanje krvi. Organizatori akcije su izuzetno zadovoljni odzivom policijskih i državnih službenika iz Glavnog ureda i Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo.

- Svaka doza krvi nam je bitna, a potrebno ih je od šesdeset do stotinu na dnevnoj bazi. Naša politika je da mi idemo ka davaocu i radimo u dvije smjene da bismo obezbjedili dovoljan broj doza, a u saradnji sa Crvenim krstom i institucijama poput Granične policije BiH organiziramo i ovakve akcije u njihovim sjedištima. Ovo je četvrta godina da dolazimo u Graničnu policiju BiH i prezadovoljni smo odzivom pripadnika ove policijske agencije. Danas smo prvi put unosili podatke davaoca u novi transfuzijski informacioni sistem koji će unaprijediti naš dalji rad – istakao je dr. Elvedin Mehmedović iz Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

U prethodnom periodu slične akcije su organizovane u jedinicama granične policije: Neum, Orašje, Velika Kladuša, Bijeljina, Višegrad i drugi.

img-1806

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.