BIH

Najljepše dvorište u Tešnju ima Satka Čamdžić

Peti put održan Izbor najuređenijeg dvorišta

Autor:M. Č.

10.9.2014

Već petu godinu Udruženje "Eko mladi" iz Tešnja u ovom gradu organizira Izbor najuređenije bašte, vrta i prirodnog okruženja. Ove godine u konkurenciji fizičkih i pravnih lica, javnih ustanova, insititucija i privrednih subjekata pristiglo je 40 prijava. Na skromnoj svečanosti u Tešnju priznanje i nagradu od 400 KM za najuređeniji vrt u konkurenciji fizičkih lica dobila je Satka Čamdžić iz Ljetinića. Na drugom mjestu je vrt  Zurijete Mević iz Kaloševića, a na trećem vrt Mirsade i Aide Mehičić iz Jelaha.

tesanj-urucenje-najvrt-09-14

Sa uručenja nagrada

Među javnim ustanovama, ispred OŠ "Rešad Kadić" iz Tešnja i OŠ "Mustafa Mulić" iz Šija i "Gazi Ferhad beg" iz Jablanice, koje su podijelile treće mjesto. Za najuređenije prirodno okruženje proglašeno je ono o kojem se brinu učenici i nastavnici OŠ "Džemal bijedić" iz Miljanovaca. Uz priznanje njima je pripala i nagrada od 150 KM.

"Cvijeće volim od malena, pa do dan-danas. Ono me čini sretnom. Inače, kad s posla dođem, svaki svoj slobodan trenutak sam u njemu – kaže Satka Čamdžić,  pobjednica u konkurenciji fizičkih lica.

Izbor najuređenijeg vrta dio je dugoročne lokalne strategije "Tešanj, sredina ekološke svijesti, čistoće i reda".

tesan-jurucenje-najvrt

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.