BIH

Tuzla: I danas mirni protesti radnika propalih firmi

Okupljanje ispred Kantonalnog suda i tužilaštva

M. Ahmedić

10.9.2014

Obespravljeni radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona, organizirani kroz Sindikat „Solidarnost“, danas su, kao i svake srijede, u devet sati ispred Kantonalnog suda i tužilaštva u Tuzli održali mirne proteste.

Radnici se okupljaju u znak revolta zbog sporosti rada pravosuđa u rješavanju predmeta kriminalne privatizacije firmi, ali u poslijednje vrijeme i zbog, kako kažu, nerada Vlade TK-a.

- U ponedjeljak smo bili pred zgradom Vlade TK-a i imali sastanak sa premijerom Bahrijom Umihanićem, od kojeg smo dobili obećanja da neće biti stečaja u Diti i da je određen tim za prijenos dionica. Kažu da moraju čekati 48 sati da se Zakonodavna komisija TK-a izjasni da li je sve po zakonu ovo što je do sada urađeno, a poslije toga slijede prijenosi dionica - izjavio je Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata radnika „Dite“.

Istakao je da na sastanku nisu kazali do kada će završiti sve te procedure oko Dite, ali, kako kaže, moraju to okončati do kraja ovog mjeseca.

- Ponovo ćemo vidjeti šta će od svega toga biti ispunjeno. I oni priznaju da su ovo sve političke igre i da se na njih vrši pritisak da Dita ne proradi. Zna se ko je doveo do kraja, to su ljudi iz političkih stranki SDA i SDP-a. Oni vrše opstrukciju da firme ne prorade - podvukao je Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.