BIH

U Cazinu obavljeno sunećenje za 100 dječaka iz USK –a

Saradnja bratskih općina Cazin i Šile

S. J.

10.9.2014

U sklopu manifestacije „Dani prijateljstva općina Šile i Cazin, koja je upriličena kao rezultat saradnje ove dvije općine, uspostavljene prije nekoliko godina, u Cazinu je organizovan i obred besplatnog sunećenja dječaka.

Sa realizacijom ovog projekta počelo se protekle godine, upravo zahvaljujući uspješnoj saradnji općine Cazin sa bratskom općinom Šile iz Turske, te turskom organizacijom IHYA. Tada je izvršeno sunećenje oko 150 dječaka sa područja općine Cazin, a ove godine taj projekat je proširen na cijeli USK –on. Tako je zahvaljujući ovom projektu, ovih dana u Sportskoj dvorani Cazin obavljen obred besplatnog sunećenja za skoro 100 dječaka iz više gradova USK –a.

Roditelji nisu krili uzbuđenje, kako zbog samog obreda bitnog za svaku porodicu, tako i zbog  činjenice, da su na ovaj način oslobođeni plaćanja zahvata i da su im djeca darivana prigodnim poklonima, koje je obezbijedila općina Šile i organizacija IHYA.

Projekat je realiziran u saradnji sa općinom Cazin, a zahvate cirkumcizije je obavio medicinski tim predvođen kirurgom dr. Hajrudinom Halilovićem. Kako je naglašeno tokom ove svečanosti, ovaj projekat će biti realiziran i narednih godina uz brojne druge ideje proizašle iz uspješne saradnje općina Cazin i Šile.

Predstavnici iz Turske su naglasili, da im je cilj da uspostave ljubav i prijateljstvo sa građanima Cazina, te da pored širenja bratskih veza, pomognu i u jačanju ekonomske saradnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.