BIH

Najavljena potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna

Fena

11.9.2014

Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu BiH saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Skreće se pažnja na odrone kamenja na kolovoz.

Za danas je, u vremenu od 11.00 do 13.00 sati, najavljena potpuna obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Trnovo (kod brane u Bogatićima).

Zbog izvođenja radova na deminiranju terena kod kasarne u Visokom, u vremenu od 07.30 do 14.30 sati, saobraćaj je na dionici autoputa A1 Visoko-Podlugovi preusmjeren u preticajnu traku. Isti režim saobraćaja (preusmjeravanje u preticajnu traku) aktuelan je i na dionici A-1 Podlugovi-Jošanica, gdje su u toku sanacioni radovi na mostu (na dužini od 1,5 km).

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je, zbog sanacionih radova, izmjenjen režim saobraćanja: Srbljani-Bosanska Krupa, Tuzla-Šićki Brod, Bosansko Grahovo-Livno, Rostovo-Novi Travnik, kao i radovi na gradskom mostu u Konjicu (M-17).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

AUTOPUT:

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Simin Han-Kalesija-zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6.1
Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14
Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, saobraćaj se u vremenu od 07 do 17 sati odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-16
Jajce Banja Luka ( Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.4
Rostovo-Novi Travnik, zbog sanacionih radova saobraćaj se odvija jednom trakom, naizmjenično.
M-17
U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Ugljevik - zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone (Seljublje).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-462 Gradačac-Ormanica, zbog klizišta u mjestu Donji Lukavac saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

-Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraćaj se odvija otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.
-Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Mjedenica, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.
-Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 06 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
-Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

BRČKO DISTRIKT

-Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R. Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.