BIH

Mostarci poručili Izetbegoviću i SDA: Prodali ste Mostar!

Propao pokušaj zloupotrebe otvaranja nove zgrade OŠ Zalik

M. H.

11.9.2014

 

U mostarskom Sjevernom logoru danas je svečano otvorena novoizgrađena zgrada Osnovne škole „Zalik“, u čiju je gradnju i opremanje uloženo 4,1 miliona maraka, od čega je Grad Mostar osigurao 3,2 miliona KM, a ostatak Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, te Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Svečanom otvorenju nove zgrade prisustvovao je veliki broj zvaničnika, među kojima i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović (SDA). Pratili su ga stranački puleni, dogradonačelnik Sarajeva i savjetnik Aljoša Čampara i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

To je iznenadilo većinu predstavnika mostarske Gradske uprave, koji su neslužbeno prokometirali kako su se „SDA-ovci sjatili na ovo otvorenje kao da je njihova stranka svojim novcem izgradila školu“, te da je jasno da pokušavaju prikupiti predizborne poene.

Dok je trajala svečana ceremonija, na tribini ispred nove zgrade škole, predstavnici nezadovoljne grupe mladih iz Mostara, istaknuli su transparent s natpisom „Prodali ste Mostar“. Transparent im je policija uz prijetnju krivičnim gonjenjem oduzela prije nego što su zvanice izašle vani.

To nam je potvrdila Merima Gosto, predstavnica ove grupe, kazavši da je poruka s transparenta bila je upućena Izetbegoviću i SDA-u.

- Ti ljudi su diktatori i SDA je organizacija koja nas uništava na svaki mogući način. Htjeli smo da ukažemo da imaju obraza doći pred same izbore da otvaraju školu ovdje, a šta je s onom djecom u RS, koja nemaju pravo da izučavaju svoj bosanski jezik i zašto tamo ne pokazuju svoju dobronamjernost. Došli su ovdje gdje mogu prodavati priče. Ovo je samo dio predizborne kampanje - kazala je Gosto, koja je Izetbegoviću i SDA-ovcima dok su izlazili iz škole doviknula: Izdajice!

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.