BIH

U Cazinu proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog nezapamćenih poplava

Fena

12.9.2014

Zbog nezapamćenih poplava koje su zadesile općinu Cazin danas je održana vanredna sjednica Općinskog štaba Civilne zaštite. 

Donesena je odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće izazvanog poplavama i klizištima, te utvrđen set mjera koje je neophodno poduzeti u cilju normalizacije stanja. 

- Mi smo sretni da nije bilo ljudskih žrtava. Donijeli smo nekoliko konkretnih mjera, među ostalim da ćemo danas obići sve poplavljene objekte, te maksimalno angažirati ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva . Pošto se prognoziraju nove padavine naredba je da se poduzmu preventivne mjere i sagleda gdje se može intervenirati da se spriječi plavljenje objekata. Ekipe Civilne zaštite i vatrogasci na poplavljenim područjima su i danas. Voda se još nije povukla - kazao je šef Službe Civilne zaštite Cazin Said Mujić. 

Još uvijek ima poplavljenih objekata iako se osjeti blagi pad nivoa vode. Od sinoć je zabilježeno desetak klizišta. 

Najteža situacija je u mjesnim zajednicama Tržačka Raštela i Pjanići. 

Rijeke Korana i Mutnica u MZ Tržačka Raštela su se izlile na poljoprivredne površine, a poplavljeno je i deset stambenih objekata. Voda se povlači, ali je prisutan problem na putnim komunikacijama, javlja RTV Cazin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.