BIH

Na većini putnih pravaca u BiH jutros se saobraća bez dužih zastoja

Saopštenje iz BIHAMK-a

Fena

13.9.2014

Saobraćaj se ovoga jutra na većini putnih pravaca u BiH bez dužih zastoja po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja pa se vozači upozoravaju na pojačan oprez.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoceste A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj je na dužini od 1,5 km preusmjeren u preticajnu traku.

Na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje postavljene saobraćajne signalizacije, a izdvajaju se putni pravci: Srbljani-Bosanska Krupa, Tuzla-Šićki Brod, Sarajevo-Trnovo, Bosansko Grahovo-Livno i Rostovo-Novi Travnik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

AUTOPUT:

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine (u mjestu Jakupovci) izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4 Simin Han-Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6.1 Bosansko Grahovo-Livno, u toku je sanacija mosta u mjestu Pusto Polje, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 7 do 17 sati saobraća se jednom trakom- naizmjenično.
M-16 Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-16.4 Rostovo-Novi Travnik,zbog sanacionih radova saobraća se jednom trakom, naizmjenično.
M-17 U Konjicu- u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažiranih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.
M-18 Sarajevo-Trnovo-zbog sanacionih radova saobraća se kod brane Bogatići jednom trakom - naizmjenično.
Tuzla-Ugljevik -u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI

R-404 Blagaj-Japra, zbog izlijevanja rijeke Japre u mjestu Suhača potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-459 Dokanj-Šibošnica, zbog asfaltiranja, od 08 do 18 sati saobraćaj je obustavljen. Obilaznica je preko naselja Breške.
R-462 Gradačac-Ormanica, zbog klizišta u mjestu Donji Lukavac saobraća se naizmjenično-jednom trakom.
R-467 Olovo-Ribnica - saobraćaju vozila do 12 t ukupne mase.
R-475 Bosanska Kostajnica-Karan (u mjestu Tavija) oštećen je most, zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

KANTON SARAJEVO:

- Zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, saobraća se otežano i usporeno. U ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici s ulicom Nikole Šopa) obustavljen je pješački saobraćaj.
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Adema Buča, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića, Kromolj, Doljanska i Ahatovićka.
- Zbog izvođenja radova na održavanju kanalizacione mreže, usporeno je saobraćanje u vremenu od 23 do 6 sati u sljedećim ulicama: Maršala Tita, Dalmatinska, Obala Kulina bana, M. M. Bašeskije, Branilaca Sarajeva, Telali, Kračule, Radićeva, Mis Irbina, Vladimira Perića, Reisa Dž. Čauševića, Musala, Bolnička, Koševo, Jezero i Sutjeska.
- Zbog čišćenja i održavanja kanalizacione mreže, do kraja septembra, od 23 do 06 sati saobraća se usporeno u ulicama: Obala Kulina bana (kod Pošte), Bulevar Meše Selimovića (na Otoci i kod KJKP "Gras"), Zmaja od Bosne (na Malti) i Maršala Tita (kod Higijenskog zavoda).

BRČKO DISTRIKT

- Zbog radova na izgradnji kružnog toka, do 10.10.2014.g. otežan je saobraćaj na raskrsnici ulica Banjalučka-R.Dž. Čauševića-Ibrahimbegovića (raskrsnica "Bolnica"), saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.