BIH

Tužilaštvo BiH: Provjera navoda o kupovini privatnih objekata za smještaj institucija

Saopštenje iz pravosudne institucije

Srna

13.9.2014

Tužilaštvo BiH provjerit će i istražiti navode o pokretanju procesa kupovine privatanih objekata za smještaj institucija BiH, saopšteno je danas iz ove pravosudne institucije.

U saopštenju se navodi da su se u medijima pojavili navodi o korupciji i nezakonitostima u vezi sa tenderskom procedurom i procesom kupovine zgrada privatnih investitora, da bi u njima bili smješteni kapaciteti institucija BiH, te da će Tužilaštvo izvršiti provjeru o navodnim nezakonitostima u vezi sa ovim procesom.

- Pojavile su se informacije da će za smještaj institucija u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli i Istočnom Sarajevu, biti kupovane privatne zgrade u višemilionskoj vrijednosti, te takve informacije treba istražiti, naročito zbog činjenice da već postoje mnoge zgrade i objekti koji su u vlasništvu BiH i mogu se koristiti za tu namjenu, ističe se u saopštenju.

Vijeće ministara BiH nedavno je donijelo pojedinačne odluke o kupovini objekata za smještaj institucija u Mostaru, Sarajevu, Tuzli, Banjaluci i Istočnom Sarajevu jer se želi sistemski riješiti problem smještaja institucija i dugoročno ostvariti uštede u trošenju budžetskog novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.