BIH

Slovenci od Tužilaštva HNK traže izjašnjenje o predmetu "Eronet"

Nakon okončanja istrage protiv Prlića, Bakule i Kulenovića

M. Sm.

13.9.2014

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona još nisu donijeli konačnu odluku u vezi s predmetom o malverzacijama u telekom operateru "HT Eronet" Mostar, a koji sadrži podatke o nezakonitom izvlačenju višemilionskih iznosa iz te firme.

Među glavnim akterima ove priče su, podsjetimo, Stipe Prlić, direktor "HT Eroneta", kao prvoosumnjičeni, Zoran Bakula, direktor mobilne mreže "HT Eronet", i Neven Kulenović, direktor i osnivač više marketinških agencija.

Tužilac Tužilaštva HNK Spomenko Jukić priveo je istragu kraju te najavio donošenje konačne odluke nakon godišnjih odmora.

Međutim, ovih dana se, kako saznajemo, dogodio svojevrsni preokret, jer je Specijalno tužilaštvo Slovenije, u kojem je vršena istraga protiv Prlića, Bakule i Kulenovića zbog pranja novca u slovenskim bankama, preko Državnog tužilaštva zatražilo očitovanje o tome hoće li Kantonalno tužilaštvo u Mostaru preuzeti ovaj predmet ili pružiti pravnu pomoć.

Jukić nam je potvrdio ove informacije te kazao da je riječ o vrlo kompleksnom predmetu i da u Tužilaštvu HNK "razmatraju prijedlog Tužilaštva Slovenije, nakon čega će donijeti odluku".

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.