BIH

Izetbegović kasnio više od 20 minuta na skup vlastite stranke!

U sarajevskom "Uniticu" SDA predstavila kandidate

Autor:A. Du.

13.9.2014

Na skupu Kantonalnog odbora SDA Sarajevo održanim u “Uniticu” danas su predstavljeni kandidati na predstojećim izborima iz ove izborne jedinice.

Skup je, međutim, zasjenilo gotovo 20-minutno kašnjenje zamjenika predsjednika SDA i aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, što je izazvalo pojedinačna negodovanja članstva stranke. Također, ovaj događaj protekao je bez intoniranja državne himne!

Izetbegović se pojavio u pratnji svoje supruge Sebije, te savjetnika Aljoše Čampare, i predsjednika KO SDA Denisa Zvizdića, a na početku svog govora kazao da je kasnio jer je imao par neizbježnih telefonskih razgovora, kao i zbog gužve u gradu. Izvinjavajući se članovima SDA, Izetbegović je kazao da se ovako nešto stranci, u prenesenom smislu, nakon izbora ne smije desiti.

Zanimljivo je da je on u svom govoru doslovno izjavio kako je narod pogriješio, jer nakon 2006. godine njegovoj stranci nije dao veće povjerenje!

Obraćajući se članstvu Izetbegović je u više navrata ponovio floskulu kako će on, ako SDA dobije 300.000 glasova obezbijediti 100.000 radnih mjesta.

Pri tome je, međutim, prešutio spomenuti crnu statistiku prema kojoj je BiH, za vrijeme vladavine SDA, odnosno dok je Izetbegović sjedio u Predsjedništvu, dostigla najveću stopu nezaposlenosti sa više od 560.000 ljudi, dok se više od 700.000 građana nalazi ispod opće granice siromaštva.


 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.