BIH

Štete od sinoćnje poplave u Livnu se otklanjaju

Poplavljen i vrtić "Pčelice"

A. K.

13.9.2014


Sinoć je za oko dva sata koliko je trajalo nevrijeme u Livnu,  prema riječima direktora Uprave Civilne zaštite Livanjskog kantona Frane Laštre, palo u Livnu 63,2 litra kiše po metru kvadratnom.

- Velika količina kiše je stvorila potoke po ulicama pa je voda ušla u podrume zgrada i u neke prizemne objekte. Nadošli su i vodostaji rijeka ali veće štete za sada nisu prijavljene. Bilo je oštećenja ulica i šahtova bujicama, a vjerovatno i lokalnih puteva, no s terena nam do sada nisu dojavili takve podatke. Prema našim saznanjima najgore je stanje bilo u Livnu dok u ostalih pet općina kantona nije bilo većih problema, kazao je je Laštro.

livno-poplavom-ostecena-glavna-ulica1

Među poplavljenim objektima je i livanjski vrtić "Pčelice" ali je sreća da je osvanula subota, a slijedi nedjelja kad djece nema u vrtiću pa je uprava vrtića pozvala i roditelje koji mogu doći pomoći im čistiti prostorije od vode i blata.

Voda se  tokom prijepodneva ispumpavala i iz nekoliko poslovnih i stambenih objekata u koje je prodrla. Stanje je u gradu  od jutros stabilno.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.