BIH

Logo kampanje rezultat je timske odluke

Izborni štab Mustafe Cerića

Fena

13.9.2014

Pojedini web-portali pozabavili su se izbornim plakatima Mustafe Cerića, nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH - saopćeno je iz Izbornog štaba Mustafe Cerića.

Svaka sličnost s bilo kojim logom bilo gdje je slučajnost koja je, navodi se u saopćenju, moguća u grafičkom dizajnu, "ali je dokaz da naš kandidat ima univerzalni značaj i zato svako zlonamjerno tumačenje smatramo običnom i prljavom političkom kampanjom". 

- To govori i o snazi našeg kandidata, jer ga se želi prikazati u kontekstu dva potpuno drukčija značenja, sve u svrhu moralne diskriminacije, jer neki ništa drugo pametnije ni ne znaju raditi. Svakako nam je drago da je plakat već primjećen, a što se umjetničko-grafičkih rješenja tiče, logo je nastao timskim radom i označava inicijal imena našeg kandidata - „M“ za Mustafa, dok broj „1“ znači jedan Bog, jedna Bosna, jedna država i jedan cilj - sloboda - saopćio je Ured Mustafe Cerića.

-Uspravna linija na lijevoj strani simbolizira dobrog Bošnjanina, koji stoji uspravno i ni pred kim ne kleči, kao što je Krleža svojevremeno govorio: „...Šta radi Bosanac na stećku? Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku! Ali nigdje, nigdje, niko nije pronašao stećak na kome Bosanac kleči ili moli, na kome je prikazan kao sužanj.

-Golub je univerzalan simbol mira, na koji niko nema monopol, a četiri listića maslinove grančice u njegovom kljunu simboliziraju redni broj našeg kandidata na izbornoj listi-. 

- Čudi nas da se mediji radije bave grafičkim dizajnom nego višegodišnjim krađama, korupcijom i drugim brojnim problemima u kojima ovo društvo grca - saopćio je Izborni štab Mustafe Cerića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.