BIH

U Tuzli ništa novo, osim asfalta!

Predizborno ulagivanje

A. H.

13.9.2014

Kamo sreće da su izbori svake godine, Tuzla bi bila kao Dubai,  ponovo se može čuti u gradu uglja i soli. Grad je, naime, sav u znaku čišćenja, obnove i izgradnje! Kopa se asfalt star koliko i izborni mandati nekih od kantonalnih i federalnih poslanika i prostire novi, popravljaju trotoari i bankine, mijenjaju kante za smeće, čaršija se, naprosto, umiva kako bi u što svečanijem ruhu dočekala 12. oktobar.

Magistralom kojom se iz pravca Lukavca ulazilo u Tuzlu već danima se vozi jednom trakom jer na onoj drugoj mašine ponovo lome stari i postavljaju novi asfalt, prosijecaju se odvodi, kosi ambrozija, radi se dan-noć, samo da bi glasači povjerovali da vlast na njih misli i o njima brine.

Hoće li predizborno umivanje Tuzle pomoći da se zaborave razlozi zbog kojih su u svom nezadovoljstvu u februaru građani krenuli vatrom na sjedišta kantonalne i općinske vlasti, teško je predvidjeti. Svi znaju da isti oni koji nisu imali posla u februaru nemaju ga ni danas, oni koji su prebirali kontejnere tada rade to i danas, ustvari, sve što je bilo između „onih i ovih izbora“ ostalo je isto, osim što je asfalt novi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.