BIH

Radi izbornog plakata posjekli bor star nekoliko decenija!?

Vandalski čin u naselju Otoka

Autor:A. Du.

15.9.2014

Pojedini vlasnici bilborda koje iznajmljuju za reklamiranje ne prezaju od devastiranja infrastrukture, pa čak ni okoliša, o čemu svjedoče prizori po glavnom gradu BiH.

Tragom dojave ogorčenih stanovnika sarajevskog naselja Otoka, koji su se obratili našem listu, fotoreporter "Dnevnog avaza" zabilježio je sječu bora starog nekoliko decenija, koji je "zaklanjao" pogled. Činjenica da je bor posječen cijeli dan jučer izazivala je gnjevne reakcije Sarajlija.

Ovo se dogodilo u blizini trolejbuske okretaljke na Otoci, a revoltirani građani su nam kazali da su o svemu obavijestili komunalnu policiju.

Inače, novčane kazne za nepropisno plakatiranje, prema Zakonu o komunalnoj čistoći KS, iznose od 500 do 3.000 KM za pravno lice, od 200 do 700 KM za odgovorno lice, 500 KM za fizičko lice, a za građane od 10 do 500 KM.

Protiv svih političkih stranaka koje ne postupe po rješenju, prema Zakonu o inspekcijama u FBiH, izdaju se prekršajni nalozi zbog neizvršenja rješenja, kojim je predviđena novčana kazna u iznosu od 1.000 do 10.000 KM za pravna lica i od 200 KM do 500 KM za odgovorna lica. Ostaje, međutim, još da se vidi kako će komunalna policija tretirati sječu bora radi postavljanja izbornog plakata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.