BIH

Demokratska fronta: Ne smijemo i nećemo prevariti narod

Predizborni skup u Jablanici

Redakcija

15.9.2014

„Mi ne smijemo i nećemo prevariti ovaj narod, narod koji je izvaran zadnjih dvadeset godina.“ kazao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i kandidat za državni Parlament na predizbornom skupu u Jablanici, navodi se u saopštenju za javnost DF-a.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Emir Suljagić kazao je kako trenutni vlastodršci izbjegavaju odgovor na jednostavno pitanje: odakle im novac i bogatstvo? 

„Mi moramo da pričamo o njihovim parama i ličnom bogatstvu koje su stekli brzinom kojom se ništa pošteno ne može steći,“ rekao je Suljagić te dodao kako su te pare „pare građana BiH koje su mogle biti uložene u škole, bolnice kao i u jamu Raspotočje u Zenici u kojoj je tragično stradalo pet rudara.“   

Kandidatkinja za državni Parlament, Ružica Burić pozvala je sve članove i simpatizere da izađu na izbore. 
„Ne smijemo se više bojati i šutjeti jer stalno nam ulijevaju strah da će biti gore. Slažem se s tim da nam može biti gore, ali samo ukoliko im dopustimo da nastave kao i do sada. Oni koji su nas krali prethodnih godina sada su u panici, zbog naše odlučnosti da promijenimo trenutno stanje.“ kazala je Burić. 

Alija Šuko, kandidat Demokratske fronte – Željko Komšić za državni Parlament rekao je kako nećemo dopustiti da drugi upravljaju nama. 
„Bosna i Hercegovina ne može biti zemlja poznata samo po ratu i korupciji.“, naglasio je Šuko. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.