BIH

U Mostaru se potukle dvije grupe navijača

Incident na Španskom trgu

Onasa

15.9.2014

 Dvije grupe hrvatskih i bošnjačkih mladića, za koje se smatra da pripadaju navijačkim grupama dva mostarskih nogometnih klubova, sukobile su se rano jutros u središtu Mostara, što je prvi međunacionalni incident nakon dužeg vremenskog razdoblja. 

Kako su izvijestili iz policije, koja je uhapsila četvoricu nasilnika, do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna kamenjem došlo je oko pet sati ujutro na Španskom trgu u centru grada koji je često bio poprište međunacionalnih sukoba te je nekadašnja crta ratnih sukoba 
hrvatske i bošnjačke strane.   

Kada su policijske patrole stigle na mjesto sukoba zatekle su mladiće, za koje se pretpostavlja da pripadaju navijačkim grupama mostarskih nogometnih klubova Zrinjskog i Veleža, kako se međusobno gađaju kamenjem. 

U intervenciji policije privedena su četiri mladića, protiv kojih će, kako je priopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP)  Hercegovačko-neretvanskog kantona, biti poduzete zakonom propisane mjere. 

Policija je navela da u izgredu nije bilo ozlijeđenih.   

Ne isključuje se mogućnost da je do međusobnog obračuna došlo u susret gradskome nogometnom derbiju koji se igra za dvije sedmice , ali i radi podizanja napetosti usporedno s početkom izborne kampanje u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.